Teatrul de Artă București

 Dureri fantomă / Phantom pains

 

“Vasili Sigarev’s world is not a confortable one. It is a brutal world, paradoxical, driven by extremes, a world in which kindness resembles a blade of grass piercing through a thick slab of concrete. In a filthy tram depot on the outskirts of the city, kindness and compassion come intertwined with violence and cruelty.” (Bogdan Budeș)
Phantom Pains is a show taking place at the periphery of a city, in a tram depot beset by promiscuity and the absence of human sensitivity. In this noxious atmosphere, the drama of a woman haunted by her own past unfolds. The depot, two young guards and Olga’s soul obsessively relive a story that will not be forgotten.

 

 

„Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.” (Bogdan Budeş)
Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie în care planează constant promiscuitatea și lipsa sensibilității umane. În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuite de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

 

Autor  / Author : Vasili Sigarev
Traducerea / Translator : Marina Palii
Distribuția / Cast : George Constantinescu, Rareș Andrici, Mihaela Popa
Regia / Director : Bogdan Budeş