top of page

Loknat Theatre Group
The Chairs / Scaunele

 

Loknat Theatre Group was founded by Fateme Tarighi in 2009. She is a Master of Puppetry Art from the University of Tehran and has participated in several local and international festivals in Iran. The group’s main focus is to present puppet theatre with a grotesque streak.
The Chairs is an adaptation of Eugene Ionesco’s famous play, presenting the absurd situation of an old married couple receiving a slew of guests, in expectation of the great reveal of a secret meant to save humanity, delivered by a famous public speaker. However, the guests are all imaginary. Ionesco’s play is one of the landmarks of modern theatre, presented here in a true puppetry extravaganza. For Romanian audiences, this is truly an exceptional event!

 

 

 

Grupul Teatral Loknat a fost fondat în 2009 de Fateme Tarishi, deținătoare a unui Master in Arta Teatrului de Păpuși de la Universitatea din Teheran. Grupul a participat la multiple festivaluri naționale și internaționale din Iran, având ca preocupare principală prezentarea unui teatru de păpuși cu o doză de grotesc.
„Scaunele” este o adaptare a faimoasei piese a lui Eugen Ionescu, prezentând situația absurdă a unui cuplu de bătrâni care primesc o mulțime de oaspeți, în așteptarea revelării unui mare secret, prin intermediul unui faimos orator. Însă toți acești oaspeți sunt imaginari. Piesa lui Ionescu este unul din reperele teatrului modern, prezentată aici într-un adevărat regal de păpușerie. Pentru publicul din România, acesta este un eveniment cu adevărat excepțional!

 

bottom of page